Welkom op Intramed Expert!
Het kenniscentrum van Intramed

Gegevens controleren en aanvullen

Voordat je gaat declareren kun je een controle op ingevoerde gegevens doen. Bij het uitvoeren van deze gegevenscontrole worden alle behandelingen / declaratiemomenten (met soort betaler “Verzekeraar”) gecontroleerd op volledigheid en eventuele ontbrekende zaken. Het resultaat wordt getoond in een rapport.

Deze gegevenscontrole zegt niets over de inhoud van de door jou ingevoerde gegevens; alleen of alle benodigde gegevens zijn ingevuld.

Het is niet verplicht om de gegevenscontrole uit te voeren. Het is wel sterk aan te raden om dat steeds te doen vóór je gaat declareren, aangezien je dan de juiste gegevens aanlevert.

Je kunt de gecontroleerde gegevens direct aanpassen, in hetzelfde scherm.

  1. Je hebt het scherm “Gegevens controleren en aanvullen” open staan.

    Aan de linkerkant zie je de verschillende rubrieken met problemen (hetzelfde als in het rapport).
    Als je aan de linkerkant op een regel klikt, bijvoorbeeld “Zorgverlenerssoort is niet gevuld”, wordt aan de rechterkant het bijbehorende scherm geopend waar je de gegevens direct kunt wijzigen – in dit geval de medewerkergegevens. Ook is het veld dat ingevuld/gewijzigd moet worden al geselecteerd.
  2. Nadat je de gegevens hebt aangepast aan de rechterkant, klik je aan de linkerkant op een volgende regel en bewaar de gegevens. Als de foutmelding daarmee is opgelost, verdwijnt de foutmelding direct uit de lijst.
 

De mogelijkheden bij “Reden einde zorg:” in een behandelserie zijn voor GGZ anders dan voor andere beroepsgroepen. Daarom zijn er twee foutmeldingen: “Reden einde zorg is niet gevuld” en een aparte foutmelding nummer 20: “Reden einde zorg GGZ is niet gevuld”.

Linksboven in het scherm zie je nog 3 iconen:  en :

Icoon

Omschrijving

Via  worden de gegevens opnieuw gecontroleerd en worden de gegevens in het linkerdeel van het scherm ververst. Dit gebruik je bijvoorbeeld als je het scherm “Gegevens controleren en aanvullen” open laat staan, maar ondertussen doorwerkt in andere schermen.

Via  kun je de invoercontrole ook als rapport printen:

Als er fouten zijn gevonden, kun je via  linksboven de filtering aanpassen. Het scherm “Filters instellen…” geopend met bijvoorbeeld de volgende filtering.

In dit scherm zie je welke gegevens gecontroleerd zijn. De filters worden niet bewaard als je het scherm “Gegevens controleren en aanvullen” sluit.

Nieuwe menu-optie

De optie “Gegevens controleren en aanvullen” is ook beschikbaar via menu [Financieel], [Declaraties], [Gegevens controleren en aanvullen]. 

Als je op deze optie klikt, wordt het scherm “Gegevens controleren en aanvullen” geopend. Er is één verschil: er is maar één filter ingesteld. Klik eventueel linksboven op   om de filters in te stellen.