Welkom op Intramed Expert!
Het kenniscentrum van Intramed

Hoe kan ik Zorgmail instellen in Intramed?

Als je gebruik maakt van Zorgmail kan je dit instellen in Intramed, waardoor alle documenten of verslagen beveiligd verstuurd worden via Zorgmail.

  1. Ga naar [Systeem], [Organisatie], [Online diensten]. Klik op de groene + links bovenin het scherm en selecteer “Zorgmail”. Je hoeft geen gebruikersnaam en toegangscode in te voeren, omdat de gebruikersnaam en het wachtwoord van de medewerkerspostbussen worden gebruikt voor het versturen van ZorgMail-berichten. Na het aanmaken van de online dienst, sluit Intramed en start het opnieuw op.
  2. Na het opnieuw opstarten, ga naar [Systeem], [Organisatie], [E-mailinstellingen]. Op tabblad 1. “Algemeen” selecteer je bij Overig – Veilig verzenden via: “Zorgmail Secure e-mail”.
  3. Ga naar [Systeem], [Organisatie], [Medewerkers]. Dubbelklik op de eigenaar van de Zorgmail-box. Let op: Alleen de eigenaar van een postbus en medewerkers in de groep “Praktijkhouder / Eigenaar” kunnen nieuwe postbussen opslaan en bestaande postbussen aanpassen.
  4. Op tabblad 2. Overig/Postbussen, ga naar “Postbussen”. Klik op de groene + links bovenin het scherm en voer de Eigenaar, Omschrijving, Gebruikersnaam en toegangscode in. Selecteer de nieuwe Zorgmail-dienst die je bij stap 1 hebt aangemaakt.
  5. Klik op de groene + links bovenin het scherm en voer de Eigenaar, Omschrijving, Gebruikersnaam en toegangscode in. Selecteer bij Dienst, de nieuwe Zorgmail dienst die je bij stap 1 aangemaakt hebt.
  6. Selecteer de gemachtigde medewerkers die gebruik mogen maken van deze Zorgmail-dienst door ze van links naar rechts te verplaatsen. Klik op de knop om de medewerker naar de rechter lijst “Gemachtigde medewerkers voor deze postbus:” te verschuiven.
  7. Vink zo nodig bij elke gemachtigde “Versturen” en “Verwijderen” aan.