Intramed Expert

Zoek hier
Generic filters

Hoe voer ik de tarieven van een verzekeraar in?

De tarieven legt u vast in het contract dat u kunt toevoegen via menu [Bestand], [Contracten]. Via de knop ‘Opties’, ‘Tarieven updaten…’ kunt u vervolgens de bijbehorende contract tarieven downloaden.

Om de verschillende tarieven van de verzekeraars vast te leggen, moet u per verzekeraar een contract aanmaken in Intramed. Binnen dit contract kan per behandelcode (verrichtingcode) aangegeven worden, welk tarief voor deze verzekeraar van toepassing is.

Ga daarvoor naar [Bestand], [Contracten] en druk op de toetsen ‘Ctrl’ + ‘Ins’ of klik op het icoon Vragenlijst toevoegen - Intramed. Op tabblad ‘Algemeen’ van het contract stelt u algemene gegevens in. Zoals de ‘Verzekeraar’, de ‘Declarant’ oftewel welke medewerker is verantwoordelijk voor de declaratie en zo ook bekend is bij de verzekeraar. In de rubriek ‘Deelnemers en Codelijsten’ voegt u bij dit contract betrokken medewerkers en codelijsten toe.

Meer informatie over het toevoegen van contracten.

Vervolgens kunt u de actuele tarieven downloaden via de wizard ‘Update contracttarieven’. Ga daarvoor naar menu [Bestand], [Contract], klik op de knop ‘Opties’, optie ‘Tarieven updaten…’. Kies de peildatum; deze bepaald van welk jaar de tarieven opgehaald moeten worden. Op het volgende tabblad ziet u een overzicht van uw contracten met daarachter ‘Meerdere beschikbaar’ of ‘Geen beschikbaar’:

  • ‘Meerdere beschikbaar’: voor deze verzekeraar kunt u contract tarieven ophalen voor een aantal pakketten. Aan de rechterkant kunt u uw pakket kiezen
  • ‘Geen beschikbaar’: voor deze verzekeraar kunt u geen tarieven ophalen voor dat peiljaar.

Tip: als u de vraag krijgt of u contracten met een soortgelijke verzekeraar ook wilt wijzigen (bijvoorbeeld verzekeraars die ook onder VGZ vallen), kiest u voor ‘Ja’.

Meer informatie over het toevoegen over de wizard ‘Update contracttarieven’

Hoe bepaalt Intramed of het praktijk-of contracttarief gebruikt moet worden? We leggen u het graag uit, aan de hand van 5 stappen: Welk tarief wordt gebruikt?