Intramed Expert

Zoek hier
Generic filters

Mijn verslaglegging is aangemaakt in een oudere verslagleggingsrichtlijn. Kan ik deze aanpassen naar de nieuwste richtlijn?

In de meeste gevallen is dat mogelijk. Als u de nieuwe verslagleggingsrichtlijn heeft geïmporteerd, krijgt u in de behandelepisode de melding dat de verslaglegging geconverteerd kan worden.

Via de Intramed website kunt u verslagleggingsrichtlijnen downloaden. Via menu [Systeem], [Verslagleggingsrichtlijnen], ‘Opties’, ‘Richtlijn importeren’ kunt u die vervolgens importeren. In behandelepisodes waarin u een oude versie van de verslagleggingsrichtlijn heeft gebruikt, krijgt u de melding dat er een nieuwe verslagleggingsrichtlijn beschikbaar is en dat u de verslaglegging kunt converteren. Klik op de knop ‘Converteren’ om conversie uit te voeren. U raakt bij deze conversie natuurlijk geen gegevens kwijt.

Deze melding krijgt u overigens alleen als de behandelepisode nog niet is afgesloten.

In sommige gevallen is de nieuwe verslagleggingsrichtlijn zo verschillend van de vorige verslagleggingsrichtlijn, dat het niet mogelijk is om de verslaglegging te converteren. Daarvan krijgt u dan een melding.