Welkom op Intramed Expert!
Het kenniscentrum van Intramed

Mijn verslaglegging is aangemaakt in een oudere verslagleggingsrichtlijn. Kan ik deze aanpassen naar de nieuwste richtlijn?

In de meeste gevallen is dat mogelijk. Als je de nieuwe verslagleggingsrichtlijn heeft geïmporteerd, krijgt je in de behandelepisode de melding dat de verslaglegging geconverteerd kan worden.

Via de Intramed website kun je de verslagleggingsrichtlijnen downloaden. Via menu ‘Systeem’, ‘Verslagleggingsrichtlijnen’, ‘Opties’ en ‘Richtlijn importeren’ kun je die vervolgens importeren. In behandelepisodes waarin je een oude versie van de verslagleggingsrichtlijn hebt gebruikt, krijg je de melding dat er een nieuwe verslagleggingsrichtlijn beschikbaar is en dat je de verslaglegging kunt converteren. Klik op de knop ‘Converteren’ om conversie uit te voeren. Je raakt bij deze conversie natuurlijk geen gegevens kwijt.

Deze melding krijgt je overigens alleen als de behandelepisode nog niet is afgesloten.

In sommige gevallen is de nieuwe verslagleggingsrichtlijn zo verschillend van de vorige verslagleggingsrichtlijn, dat het niet mogelijk is om de verslaglegging te converteren. Daarvan krijg je dan een melding.