Welkom op Intramed Expert!
Het kenniscentrum van Intramed

Hoe kan ik mijn computer koppelen aan de computer van mijn collega zodat wij samen in 1 administratie kunnen werken?

Het is mogelijk om binnen Intramed te werken in 1 administratie, met 2 computers. Hiervoor moet een hoofdcomputer aangewezen worden waar de database op bewaard wordt.

Op deze hoofdcomputer moet vervolgens de data map gedeeld worden (standaard is dit “C:\Intramed\Data”), zodat andere computers deze map kunnen benaderen.

Klik met de rechtermuisknop op de map “Data”, “Eigenschappen”. Ga naar het tabblad “Delen” en klik op “Geavanceerd delen…”. Vink de optie “Deze map delen” aan.
Typ zo nodig een duidelijke netwerknaam in (deze naam is zichtbaar voor de andere computers die connectie maken met de hoofdcomputer) en klik op “Machtigingen”. Geef de gebruiker “Iedereen” of “Everyone” alle rechten. Sluit de schermen tot je terug ben op het tabblad “Delen”. Hier zie je nu staan dat de map gedeeld is. Nu de map “Data” gedeeld is, kan er door iedereen in het netwerk een connectie worden gemaakt.

Nadat dit ingesteld is, kan er op de andere computers een nieuwe administratie aangemaakt worden, waarbij je bij het veld “Directory:” de “Data” map instelt. Gebruik de instructies als leidraad.