Welkom op Intramed Expert!
Het kenniscentrum van Intramed

Wij krijgen een nieuwe server, hoe kan ik de data overzetten? En zijn er nog zaken waar ik rekening mee moet houden?

Zodra er een nieuwe server ingericht wordt, moet op de nieuwe server Pervasive Server editie geïnstalleerd worden. Als je van een andere server afkomt, moet je daar eerst de licentie van Pervasive deactiveren voordat je de licentie op de nieuwe server activeert.

Als je dat niet doet, wordt de licentie geblokkeerd en moet je contact opnemen met ons Service Centrum of de leverancier van de licentie om deze te deblokkeren.

Zodra Pervasive actief is, kan de data map van de oude server gekopieerd worden naar de nieuwe server. Als de data is overgezet naar de nieuwe server en je hebt de Intramed data map gedeeld (zodat deze via het netwerk te bereiken is), moeten de clients nog aangepast worden. Deze clients kijken namelijk nog naar de oude server en moeten aangepast worden naar de nieuwe locatie.

Let op: laat de volgende stappen door een systeembeheerder uitvoeren!

Open op de client computers Windows Start, “Uitvoeren”, typ “regedit” in en druk op “Enter”. Het register wordt geopend. Ga naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Convenient\Intramed\Databases\Standaard administratie

Dubbelklik op “Location” en vul het pad in naar de data map die je geplaatst hebt op de nieuwe server. Zodra deze actie is uitgevoerd kunnen de clients direct werken binnen Intramed in de data van de nieuwe server.