Intramed Expert

Patiëntrelatie toevoegen

In sommige gevallen is het nodig om betrokkenen bij een patiënt te noteren, bijvoorbeeld ouder(s)/verzorger(s), een leerkracht, meerdere artsen, collega-therapeut etc. Betrokkenen voer je in:

  • bij de patiënt zelf. Dit zijn de algemene betrokkenen zoals ouder(s)/verzorger(s).
  • bij de behandelepisode van een patiënt. De huisarts

Dit zijn betrokkenen die specifiek bij deze behandelepisode horen zoals een werkgever, een arts of collega. Een verwijzer wordt automatisch toegevoegd als betrokkene. Bovendien kun je hier betrokkenen overnemen uit een vorige behandelepisode.

 Je kunt gegevens van betrokkenen opnemen in een briefontwerp, en correspondentie versturen naar de betrokkenen. Als je dit wilt, krijgen betrokkenen ook alle brieven, verslagen en dergelijke die naar / over de patiënt verstuurd zijn.

Je kunt ook een collega-therapeut toevoegen als betrokkene bij de behandelepisode. Als de behandelepisode afgeschermd is, kan deze toch geopend en bewerkt worden door die collega.

Ingevoerde betrokkenen zie je ook terug via menu Bestand, Patiëntrelaties. Hier kun je betrokkenen beheren en invoeren, maar niet direct koppelen aan een patiënt. Wel kun je hier een betrokkene overnemen als patiënt.