Welkom op Intramed Expert!
Het kenniscentrum van Intramed

Houd je software actueel: waarom verouderde versies een hindernis kunnen zijn

Sinds 11 oktober biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor oudere versies van het besturingssysteem. Deze producten ontvangen niet langer beveiligingsupdates, bugfixes, technische ondersteuning, of updates van online technische inhoud. Het gaat hierbij om Windows Servers met versies 2012 en 2012 R2, en Windows-versies die jonger zijn dan Windows 10. Om jouw veiligheid te garanderen ondersteunen wij alleen nog besturingssystemen die actief updates ontvangen. Dit betekent dat je Intramed en aanvullende diensten alleen volledig kunt blijven gebruiken als je computer overschakelt naar Windows 10 of 11 of een server minimaal Windows Server-versie 2016 heeft.

Problemen bij VECOZO diensten
Sindsdien ontvangen we dagelijks meerdere meldingen dat er geen COV-checks meer kunnen worden uitgevoerd, en dat online declaraties niet kunnen worden verzonden, praktijken die niet voldoen aan de systeemeisen krijgen de melding “Error sending data: (12030) De verbinding met de server is niet normaal beëindigd“.

Om deze VECOZO-diensten te blijven gebruiken, is het cruciaal dat je jouw software zo snel mogelijk bijwerkt. Hier heb je ook een mail over ontvangen, omdat het belangrijk is dat je altijd voldoet aan de systeemeisen om Intramed te kunnen gebruiken.

Oudere versies van Intramed
We zien bij klanten die een eigen lokale installatie hebben of waar Intramed wordt gehost door een IT-leverancier dat zij achterlopen in het doorvoeren van nieuwe versies. In onze voorwaarden benoemen we dat de hardware en programmatuur goed bijgewerkt moet zijn.

Daarom is vanaf Intramed versie 9.29 dat we alleen de laatste 3 versies (De huidige versie, en de 2 daarvoor) nog ondersteunen. Dit zorgt voor een optimale gebruikservaring, en een zo veilig mogelijke omgeving voor jouw medewerker- en patiëntgegevens. Wil je hier meer informatie over? Lees dan ons nieuwsbericht hierover.

Overweeg een overstap naar Intramed Compleet
Wanneer je niet wil omkijken naar het updaten van Intramed kun je ook een overstap naar Intramed Compleet overwegen. Intramed Compleet biedt niet alleen de benodigde ondersteuning voor de nieuwste versies, maar ook extra functies en voordelen die je praktijk verder kunnen helpen. Denk hierbij aan het patientenportaal en Intramed Mobiel.

Op onze website kun je direct Intramed Compleet aanvragen. Wil je liever eerst meer informatie over Intramed Compleet? Vraag vrijblijvend advies aan, of bel direct naar 0182 – 621 191.