Welkom op Intramed Expert!
Het kenniscentrum van Intramed

Wat moet ik doen wanneer Intramed aangeeft, dat de behandeling niet in aanmerking komt voor de verzekeraar?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Er is geen geldige polis aanwezig. Via menu [Bestand], [Patiënten] dubbelklik je op de betreffende patiënt en ga je naar tabblad ‘2. Financieel/Mailing’. Hier kun je controleren of er een geldige polis aanwezig is. Als er geen geldige polis aanwezig is, kun je deze via tabblad ‘1. Algemeen’, knop ‘Opties’, optie ‘Controle op Verzekeringsrecht’ opvragen en in laten vullen. Het is ook mogelijk een polis toe te voegen: druk op de toetsen ‘Ctrl’ + ‘Ins’ of klik op het icoon op tabblad ‘2. Financieel/Mailing’. Vul in het scherm de velden in. Wij raden dit niet aan, omdat je dan niet zeker weet of de gegevens kloppen.
  2. Bij de verzekeraar is ingesteld dat de declaratie niet rechtstreeks naar de verzekeraar kan worden gedeclareerd, maar naar de patiënt gaat. Bij een verzekeraar kun je op tabblad ‘1. Algemeen’ instellen naar wie er gedeclareerd moet worden. Als er rechtstreeks naar de verzekeraar gedeclareerd moet worden, kies je bij het veld ‘Declaratie naar’ voor ‘Verzekeraar’. Open de verzekeraargegevens via menu [Bestand], [Verzekeraars] en dubbelklik op de verzekeraar
  3. In de behandelserie is ingesteld dat de declaratie naar de patiënt gaat. Open de patiëntgegevens (menu [Bestand], [Patiënten], dubbelklik op de patiënt) en ga naar tabblad ‘4. Behandelserie’. Open de behandelserie door er op te dubbelklikken. Als er rechtstreeks naar de verzekeraar gedeclareerd moet worden, kies je bij het veld ‘Soort betaler’ voor ‘Verzekeraar’. Je kunt dan ook aangeven wat het ‘Max aantal vergoed’ (zittingen) of het ‘Max bedrag vergoed’ is en naar wie de patiëntnota’s gestuurd moeten worden als het maximum aantal bereikt is.
  4. De patiëntgegevens zijn niet compleet. Een aantal gegevens zijn noodzakelijk om te kunnen declareren. Je kunt controleren welke gegevens nog niet compleet zijn via menu [Financieel], [Declaraties], [Gegevens controleren en aanvullen]. Aan de rechterkant van het scherm kun je de gegevens direct aanvullen.